E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

Blog

Metszés tavasszal
18
Márc

A tavasz az egyik legfontosabb időszak a kert gondozásában, hiszen ilyenkor kezdődik a vegetációs időszak és indulnak neki a növények a természetes növekedésnek. A megfelelő metszés elengedhetetlen a növények egészséges fejlődése és terméshozam szempontjából. A Truper metszőolló kiváló segítség lehet ezekben a feladatokban, hiszen a minőségi szerszámok jelentősen megkönnyítik a munkát. A precíz metszésnek köszönhetően a növények megfelelő formát is megkapják, így nemcsak esztétikusak lesznek, de jobb termést is hozhatnak. Fontos azonban figyelembe venni a növényfajták és az időszakok közötti különbségeket is, hogy a megfelelően végezzük a metszést.

Öntözőrendszerek téliesítése
17
Febr

Öntözőrendszerek téliesítése: így csináld!

Amikor beköszönt a hűvös idő, akkor napirendre kerül az öntözőrendszerek téliesítése. Ezt a műveletet mindenképp el kell végezni, ha meg akarod óvni a csöveket és az egyéb elemeket, alkatrészeket a fagyveszélytől. 

Útmutató a gyep öntözőrendszer kiépítéséhez
06
Márc

A gyep öntözése kulcsfontosságú a gondozott és egészséges kertfenntartásban. Az egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb módszer a gyep öntözőrendszer kiépítése, melynek segítségével automatizáltan és precízen locsolhatjuk a növényeket. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, hogyan tervezhetjük meg és telepíthetjük saját gyep öntözőrendszerünket. A Hunter, Toro, RainBird márkák által kínált termékek minőségi és megbízható választást jelentenek ezen a területen. Ismerd meg a legfontosabb lépéseket és szakértői tippeket, hogy profi színvonalon gondoskodhass gyeped öntözéséről!

Amit a csepegtető szalag használatáról tudni érdemes
18
Márc

A csepegtető szalag használata nem olyan bonyolult, ha tisztában vagy néhány alapvető tudnivalóval. Ez néhány egyszerű dolgot jelent, amiket akár kezdőként is el tudsz sajátítani annak érdekében, hogy profin tudd használni az öntözőrendszeredet.

Így építsd fel profin a Hunter öntözőrendszert!
13
Márc

Az automatizált működésű Hunter öntözőrendszer kiépítésével rengeteg időt és munkát megspórolhatunk magunknak. Ez esetben ugyanis semmit sem kell manuálisan irányítanunk, sőt még jelen sem kell lennünk.

Mit érdemes tudnod a csepegtető rendszer használatáról?
17
Márc

Mit érdemes tudnod a csepegtető rendszer használatáról?

Az öntözőrendszernek nem csak a hagyományos változata létezik, emellett az úgynevezett csepegtető rendszer is elérhető. Vannak ugyanis olyan növények, amik nem szeretik az esőztető technikával történő öntözést. Ezek esetében ezt a másik típust kell használnunk.

Az automata kerti locsoló telepítésének előnyei
15
Febr

Az automata kerti locsoló, öntözőrendszer telepítésének előnyei

A ház melletti terület több szempontból is hasznos, ha viszont növényeket is telepítünk, akkor egy kerti locsolóra is szükség van. Ez nemcsak akkor igaz, ha virágokat vagy zöldségeket ültetünk, hanem akkor is, ha a területet fűvel vetjük be.

Hasznos tudnivalók a kerti öntözőrendszer kiépítéséről
01
Márc

Hasznos tudnivalók a kerti öntözőrendszer kiépítéséről

Ha nem szeretnél slaggal vagy locsolókannával öntözni, akkor lehetőséged van a kerti öntözőrendszer kiépítésére is. Ez mindenkinek remek alternatívát jelent, aki az öntözésre egy kényelmes, programok alapján vezérelhető, gépesített megoldást keres.

Hogyan válaszd ki a megfelelő öntöző fejeket?
04
Márc

Hogyan válaszd ki a megfelelő öntöző fejeket?

A megfelelő öntöző fejek kiválasztása egy rendkívül fontos feladat, amennyiben azt szeretnéd, hogy az öntözőrendszered tökéletesen kiszolgálja az igényeidet. Mivel minden rendszer, kert, illetve növény más, így nem mindegy, hogy milyen alkatrészeket használsz. 

Fontos tudnivalók az öntözőrendszer mágnesszelepéről
08
Márc

Fontos tudnivalók az öntözőrendszer mágnesszelepéről

Az automata öntözőrendszer mágnesszelep nélkül nem tud megfelelően működni, ugyanis ez az egyik legfontosabb alkatrésze. E nélkül a víz nem tudna eljutni a csövekből a növényekig, vagyis az öntözés nem valósulhatna meg.

Lépésről lépésre: a Hunter szórófej tisztítása
21
Márc

Lépésről lépésre: a Hunter szórófej tisztítása

Ha a Hunter cég termékeiből állítod össze az öntözőrendszeredet, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miként történik a Hunter szórófej tisztítása? Az automatikus öntözés ugyanis csak akkor lesz problémamentes, ha minden alkatrész megfelelően működik.

Amit az öntözésvezérlőkről tudni kell
08
Márc

Hasznos tudnivalók az öntözésvezérlőkről

Az automata öntözőrendszerek egyik legfontosabb elemei az öntözésvezérlők. Ezeknek köszönhetően válik lehetségessé az, hogy a rendszer a közreműködésünk nélkül, teljesen automatikusan működjön. Ránk csak az adatok betáplálásakor, illetve azok módosításakor van szükség. 

Amit az öntözőrendszer telepítése kapcsán tudni kell
13
Márc

Az öntözőrendszer telepítése minden esetben jó választás, ha a növényeink öntözésére egy gyors és kényelmes megoldást szeretnénk. Amikor nem csak egy-két palántát gondozunk az udvarunkban, kertünkben, akkor a kézzel történő locsolás nem a legjobb opció. 

Amit a kerti öntöző szórófejek kiválasztásáról tudnod kell
06
Márc

A kerti öntöző szórófejek az automata öntözőrendszer nélkülözhetetlen elemei, azok nélkül ugyanis nem tudjuk eljuttatni a vizet a növényekig. Ahhoz, hogy a rendszer az igényeinknek megfelelően, problémamentesen működjön a megfelelő szórófejek kiválasztására is oda kell figyelnünk. 

Amit a csepegtető öntözés kellékeiről tudnod érdemes
08
Márc

A csepegtető öntözés kellékei olyan elemek, illetve alkatrészek, amik nélkül az automata öntözőrendszer nem működik megfelelően. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudjuk milyen kellékekre van szükségünk hozzá.