Blog

Márc 18
szomszedkert 2024.03.18 15:51

A tavasz az egyik legfontosabb időszak a kert gondozásában, hiszen ilyenkor kezdődik a vegetációs időszak és indulnak neki a növények a természetes növekedésnek. A megfelelő metszés elengedhetetlen a növények egészséges fejlődése és terméshozam szempontjából. A Truper metszőolló kiváló segítség lehet ezekben a feladatokban, hiszen a minőségi szerszámok jelentősen megkönnyítik a munkát. A precíz metszésnek köszönhetően a növények megfelelő formát is megkapják, így nemcsak esztétikusak lesznek, de jobb termést is hozhatnak. Fontos azonban figyelembe venni a növényfajták és az időszakok közötti különbségeket is, hogy a megfelelően végezzük a metszést.

Részletek
Febr 17
szomszedkert 2024.02.17 08:42

Öntözőrendszerek téliesítése: így csináld!

Amikor beköszönt a hűvös idő, akkor napirendre kerül az öntözőrendszerek téliesítése. Ezt a műveletet mindenképp el kell végezni, ha meg akarod óvni a csöveket és az egyéb elemeket, alkatrészeket a fagyveszélytől. 

Részletek
Márc 06
2024.03.06 14:44

A gyep öntözése kulcsfontosságú a gondozott és egészséges kertfenntartásban. Az egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb módszer a gyep öntözőrendszer kiépítése, melynek segítségével automatizáltan és precízen locsolhatjuk a növényeket. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, hogyan tervezhetjük meg és telepíthetjük saját gyep öntözőrendszerünket. A Hunter, Toro, RainBird márkák által kínált termékek minőségi és megbízható választást jelentenek ezen a területen. Ismerd meg a legfontosabb lépéseket és szakértői tippeket, hogy profi színvonalon gondoskodhass gyeped öntözéséről!

Részletek
Márc 18
2024.03.18 17:27

A csepegtető szalag használata nem olyan bonyolult, ha tisztában vagy néhány alapvető tudnivalóval. Ez néhány egyszerű dolgot jelent, amiket akár kezdőként is el tudsz sajátítani annak érdekében, hogy profin tudd használni az öntözőrendszeredet.

Részletek
Márc 13
szomszedkert 2024.03.13 07:56

Az automatizált működésű Hunter öntözőrendszer kiépítésével rengeteg időt és munkát megspórolhatunk magunknak. Ez esetben ugyanis semmit sem kell manuálisan irányítanunk, sőt még jelen sem kell lennünk.

Részletek
Márc 17
2024.03.17 12:51

Mit érdemes tudnod a csepegtető rendszer használatáról?

Az öntözőrendszernek nem csak a hagyományos változata létezik, emellett az úgynevezett csepegtető rendszer is elérhető. Vannak ugyanis olyan növények, amik nem szeretik az esőztető technikával történő öntözést. Ezek esetében ezt a másik típust kell használnunk.

Részletek
Febr 15
2024.02.15 12:03

Az automata kerti locsoló, öntözőrendszer telepítésének előnyei

A ház melletti terület több szempontból is hasznos, ha viszont növényeket is telepítünk, akkor egy kerti locsolóra is szükség van. Ez nemcsak akkor igaz, ha virágokat vagy zöldségeket ültetünk, hanem akkor is, ha a területet fűvel vetjük be.

Részletek
Márc 01
2024.03.01 11:31

Hasznos tudnivalók a kerti öntözőrendszer kiépítéséről

Ha nem szeretnél slaggal vagy locsolókannával öntözni, akkor lehetőséged van a kerti öntözőrendszer kiépítésére is. Ez mindenkinek remek alternatívát jelent, aki az öntözésre egy kényelmes, programok alapján vezérelhető, gépesített megoldást keres.

Részletek
Márc 04
2024.03.04 14:35

Hogyan válaszd ki a megfelelő öntöző fejeket?

A megfelelő öntöző fejek kiválasztása egy rendkívül fontos feladat, amennyiben azt szeretnéd, hogy az öntözőrendszered tökéletesen kiszolgálja az igényeidet. Mivel minden rendszer, kert, illetve növény más, így nem mindegy, hogy milyen alkatrészeket használsz. 

Részletek
Márc 08
szomszedkert 2024.03.08 14:10

Fontos tudnivalók az öntözőrendszer mágnesszelepéről

Az automata öntözőrendszer mágnesszelep nélkül nem tud megfelelően működni, ugyanis ez az egyik legfontosabb alkatrésze. E nélkül a víz nem tudna eljutni a csövekből a növényekig, vagyis az öntözés nem valósulhatna meg.

Részletek
Márc 21
szomszedkert 2024.03.21 10:58

Lépésről lépésre: a Hunter szórófej tisztítása

Ha a Hunter cég termékeiből állítod össze az öntözőrendszeredet, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miként történik a Hunter szórófej tisztítása? Az automatikus öntözés ugyanis csak akkor lesz problémamentes, ha minden alkatrész megfelelően működik.

Részletek
Márc 08
szomszedkert 2024.03.08 15:09

Hasznos tudnivalók az öntözésvezérlőkről

Az automata öntözőrendszerek egyik legfontosabb elemei az öntözésvezérlők. Ezeknek köszönhetően válik lehetségessé az, hogy a rendszer a közreműködésünk nélkül, teljesen automatikusan működjön. Ránk csak az adatok betáplálásakor, illetve azok módosításakor van szükség. 

Részletek
Márc 13
2024.03.13 06:22

Az öntözőrendszer telepítése minden esetben jó választás, ha a növényeink öntözésére egy gyors és kényelmes megoldást szeretnénk. Amikor nem csak egy-két palántát gondozunk az udvarunkban, kertünkben, akkor a kézzel történő locsolás nem a legjobb opció. 

Részletek
Márc 06
szomszedkert 2024.03.06 15:26

A kerti öntöző szórófejek az automata öntözőrendszer nélkülözhetetlen elemei, azok nélkül ugyanis nem tudjuk eljuttatni a vizet a növényekig. Ahhoz, hogy a rendszer az igényeinknek megfelelően, problémamentesen működjön a megfelelő szórófejek kiválasztására is oda kell figyelnünk. 

Részletek