E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

Blog

Így építsd fel profin a Hunter öntözőrendszert!

szomszedkert
szomszedkert
2024.03.13 07:56
Így építsd fel profin a Hunter öntözőrendszert!

Az automatizált működésű Hunter öntözőrendszer kiépítésével rengeteg időt és munkát megspórolhatunk magunknak. Ez esetben ugyanis semmit sem kell manuálisan irányítanunk, sőt még jelen sem kell lennünk.

Az automatizált működésű Hunter öntözőrendszer kiépítésével rengeteg időt és munkát megspórolhatunk magunknak. Ez esetben ugyanis semmit sem kell manuálisan irányítanunk, sőt még jelen sem kell lennünk. 

Az öntözőrendszer telepítése is nagyon egyszerű, csak néhány fontos dologgal kell tisztában lennünk. Például azzal, hogy milyen elemekre, alkatrészekre és egyéb kiegészítőkre van szükségünk. Emellett pedig azt sem árt tudni, hogy melyik gyártó cég termékkínálatából érdemes kiválasztani őket. 

Ebből az írásunkból kiderül, hogy miért érdemes a Hunter öntözőrendszer kiépítése mellett dönteni. Elmondjuk, hogy pontosan hogyan is érdemes nekiállnod a munkának, illetve hogy milyen termékeket kell beszerezned. Végül pedig ellátunk egy fontos tanáccsal is, amit érdemes megfogadnod a tökéletes végeredmény érdekében. 

Hogyan állj neki a feladatnak?

Először is át kell gondolnod néhány fontos dolgot, amik befolyásolhatják, hogy milyen öntözőrendszerre lesz szükséged. Nem mindegy például az öntözendő terület nagysága, formája, összetétele. Ezenkívül természetesen azt is tudnod kell, hogy milyen növényfajtákat szeretnél ültetni, ugyanis ennek megfelelően kell megtervezni az öntözést. 

Vannak növények, amik kifejezetten szeretik az esőztető módszert, vagyis azt, hogy a vizet felülről, egy meghatározott szögben szórjuk rájuk. Ezek esetében hagyományos kivitelű öntözőt kell összeállítani.

Sok esetben azonban, amikor például zöldségeket vagy gyümölcsöket öntözünk nem használhatjuk ezeket a típusokat. Helyette csepegtető rendszert kell telepíteni, amivel a vizet folyamatos csepegtetéssel alulról juttatjuk el a növényekig. 

Milyen elemekből épül fel a Hunter öntözőrendszer?

A Hunter öntözőrendszert a Hunter cég által gyártott elemekből tudod felépíteni. Ezek az elemek teljes mértékben kompatibilisek egymással, együtt alkalmazva egy komplex és megbízhatóan használható rendszert alkotnak. 

A KPE csövek például remek megoldást adnak a víz hatékony elvezetéséhez. A merev csövekkel ellentétben ezek rugalmasak hajlíthatóak, ami nagymértékben megkönnyíti a szerelésüket, illetve a használatukat. Nagy nyomás esetén is kiválóan alkalmazhatóak, a megfelelő idomok felhasználásával tulajdonképpen bármilyen csőrendszerhez hozzá lehet csatlakoztatni őket. 

Mindenképp szükséged lesz még a megfelelő méretű csövekre vagy csepegtető szalagokra. Az elágazások, irányváltások kialakítására pedig különböző idomokat, csatlakoztatókat és végelzárókat is használnod kell. Ha egy okosan és automatikusan működő rendszert szeretnél, akkor vezérlőegységet is be kell építened, amihez mágnesszelepre is szükség van. Igény esetén pedig az öntözőt esőérzékelővel is fel tudod szerelni. 

Mire figyelj nagyon oda?

Az öntözőrendszert eredeti Hunter termékekből állítsd össze, hiszen csak ebben az esetben lesz garantált a problémamentes működés. Sokan megpróbálnak egy-egy elemet vagy csatlakozót másfajta változatokkal helyettesíteni, ám ez csökkentheti a rendszer hatékonyságát.

Láthatod, hogy a Hunter öntözőrendszer összeállításához több alkatrészre, illetve kiegészítőre is szükséged van. Nálunk minden fontos terméket megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy az öntözés teljes mértékben automatizált legyen. Neked csak annyi a dolgod, hogy betáplálod az öntözési programok adatait, és a rendszer máris az igényeid szerint fog működni.