E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

Szűrők

A műanyag házas szűrők az öntözőrendszer legfontosabb tartozékai, melyek a vízben lévő szilárd szennyeződések, pl. homok kiszűrésére alkalmasak. Egyaránt használhatóak vezetékes vízről vagy kútból való öntözéshez. Az öntözőrendszer érzékenyebb elemeit (pl. mágnesszelep, szórófejek) megvédi az idő előtti károsodástól, hosszabb működést biztosítva azoknak. A csepegtető öntözőrendszerekhez rendkívül ajánlott tartozék, meggátolja a csepegtető elemek eltömődését.

 

Ezek a szűrők gyárilag beépített szűrőbetéttel rendelkeznek, melyek 120 mesh-es (120 micron) szűrési finomsággal rendelkeznek. Ezek a betétek bármikor könnyen kiszedhetőek, tisztíthatóak.

További előnye, hogy a szűrőház öblítőcsonkjára, golyóscsap, mágnesszelep, de akár kompresszor is csatlakoztatható, így egyszerűvé válik az öntözőrendszer őszi víztelenítése. Rendkívül tartós anyaguknak köszönhetően 10 bar nyomásig alkalmazhatóak, olcsóak és nem korrodálnak.

A menetes csatlakozásokat teflonszalaggal vagy teflonzsinórral kell tömíteni.

Az acélháló betétes szűrők a vezetékben lévő kisebb mennyiségű szilárd szennyeződés megszűrésére alkalmas. Ha a szűrőbetét túlságosan eltömődik, a nagy nyomás miatt a háló beszakadhat, ennek következtében a szennyeződés bejut a rendszerbe, ami súlyos károkat okozhat a fontos elemekben. Ha az öntözésre szánt víz homokos, ajánlott lamellás szűrőt használni. Nagyobb mennyiségű homok esetén Hidrociklon beszerelése ajánlott. Ha tápoldatot vagy egyéb kémiai anyagot keverünk a rendszerbe, előnyös műanyaghálós szűrőt használni, mivel ezek nem korrodálódnak, és ellenállóak az egyéb kémiai reakciókkal szemben is.