E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

PE csövek

PE csövek segítségével tudjuk a vizet eljuttatni a kívánt helyre. A merev vízszállító csövekkel ellentétben könnyen hajlítható, ezért a szerelésük rendkívül gyors és egyszerű. Ezek a csövek hosszú élettartalomra lettek kifejlesztve (földbe fektetve akár 50 év), vegyszer és UV álló anyagból készülnek.

-32%
Kedvencekhez
95 Ft
140 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-16%
Kedvencekhez
135 Ft
160 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás

PE csövek segítségével tudjuk a vizet eljuttatni a kívánt helyre. A merev vízszállító csövekkel ellentétben könnyen hajlítható, ezért a szerelésük rendkívül gyors és egyszerű. Ezek a csövek hosszú élettartalomra lettek kifejlesztve (földbe fektetve akár 50 év), vegyszer és UV álló anyagból készülnek. Alacsonyabb hőmérsékleten túlzottan merevvé válnak (+7 °C alatt), így a lefektetésük eléggé nehéz lesz. Megkülönböztetünk lágy falú (LPE) és kemény falú (KPE) csöveket. Az LPE csöveket kisebb nyomású rendszereknél ajánlott használni, alkalmas csepegtető csövek bekötéseire, használható a mikroöntözési, vagy akár a szalagcsövek gerincvezetékeként. A KPE csövek nagyobb nyomáson használhatóak, a hozzá tartozó idomok segítségével bármilyen csőrendszerhez csatlakoztathatjuk. Kiválóan alkalmas az öntözőrendszer fővezeték vagy zónavezeték kialakítására. Ezek a csövek kizárólag normál hőmérsékletű (hideg) víz szállítására alkalmasak.

A KPE csövek magasabb nyomású rendszereknél használható csövek. Könnyen hajlítható, ugyanakkor ezek a csövek képezik az öntözőrendszer alapjait. Leginkább fővezeték kiépítésénél használható, de alkalmas alacsonyabb nyomású gerincvezeték kiépítésére is. A KPE csövekhez KPE idomokat ajánlott használni, melyek segítségével bármilyen csőhálózat kialakítható.