E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

Idomok, csatlakozók, golyóscsapok

A műanyag menetes idomok, hideg vizes rendszerekhez használhatóak, emiatt öntözőrendszerekhez és ivóvíz rendszerekhez is egyaránt használhatóak. Rendkívül tartós anyaguknak köszönhetően 10 bar nyomásig alkalmazhatóak, kedvező az áruk és nem korrodálnak. A műanyag menetes idomok fém, vagy réz csőhálózatokhoz is csatlakoztathatóak.

A menetes idomokat teflonszalaggal, vagy Loctite 55 teflonzsinórral javasolt tömíteni.

A hollanderes idomok hideg vizes rendszerekhez használhatóak, emiatt öntözőrendszerekhez és ivóvíz rendszerekhez is egyaránt használhatóak. Rendkívül tartós anyaguknak köszönhetően 10 bar nyomásig alkalmazhatóak, kedvező az áruk és nem korrodálnak. Legnagyobb előnyük, hogy könnyen összeszerelhetőek, és szétszedhetőek is. Legalkalmasabbak egy öntözőrendszer elágaztatására mivel, ha a működés során tönkremegy egy fontos részegysége az öntözőrendszernek, az könnyen bármikor cserélhető. A hollanderes idomok tömítése O-gyűrűs, ezért nem igényelnek egyéb tömítést, csak össze kell tekerni egymásba a menetes idomokat.
Összeszereléskor figyelni kell, hogy a csatlakozások kevésbé legyenek kitéve oldalirányú feszítésnek.

A kúpos idomok, PE alacsony nyomású mezőgazdasági-öntözéstechnikai csövek, csepegtető csövek összekötésére, leágaztatására, valamint szórófejek bekötésére használhatóak. Csak hideg vizes rendszereknél max. 4 bar nyomásig. Egyszerű és gyors szerelést biztosítanak, a kötések újra szétszedhetőek, az idomok felhasználhatóak utána is.
A kúpos idomok beépítéséhez merőlegesre és sorjamentesre kell vágni a csövet. Ehhez csővágó ollót és akár sniccert is használhatunk. A szorítóanya lecsavarása után húzzuk hátra azt a csövön, a csővéget toljuk rá ütközésig a kúpos csatlakozóra, végül húzzuk rá a szorítógyűrűt a csatlakozásra, azt követően kézzel erősen meg kell húzni.
Az PE kúpos idomok nem igényelnek külön tömítést, csak a menetes részüket szükséges tömíteni.

A KPE idomok KPE és PE csövek összekötésére, leágaztatására alkalmazhatóak. Csak hideg vizes rendszereknél használhatóak 10 bar nyomásig. Egyszerű és gyors összeszerelést tesznek lehetővé, a kötések szétszedhetőek, az idomok újra felhasználhatóak.
A KPE gyorskötős idomok beépítéséhez merőlegesre és sorjamentesre kell vágni a csövet. Ehhez csővágó ollót és sniccert is használhatunk. Ügyeljünk a csővég betolásánál, hogy a csővég át legyen tolva az O-gyűrűn, ezt követően kézzel, vagy szorítófogóval erősen meg kell húzni a szorítóanyát.
A KPE gyorskötős idomok nem igényelnek tömítést, kizárólag a menetes csatlakozókat kell teflonszalaggal, vagy Loctite 55 teflonzsinórral tömíteni.