E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

E-mail: info@szomszedkert.hu 

Vásárlói infó: +36209799970

Műszaki tanácsadás: +36706524838 

Szórófejek, fúvókák

szórófejek, fúvókák termékkategóriában egy helyen megtalálja az összes kínálatunkban lévő terméket, akár rotátoros fúvókákról, rotoros szórófejekről, spray fúvókákról, vagy spray szórófejekről legyen szó. Az öntözőrendszer egyik legfontosabb eleme a szórófej, melynek feladata, hogy az öntözéssel rendelkezésre álló vizet a tervezett távolságra minél egyenletesebben és minél nagyobb lefedettségben juttassa ki.

Hunter PRO-Spray szórófej ház magánkertek, közterületek és ipari területek öntözésére egyaránt használható szórófej ház, melyre bármely belső menetes Spray vagy Rotátor fúvóka csatlakoztatható. Strapabíró, erős UV álló műanyagból készül, mely hosszútávú, nagy igénybevételre lett tervezve. Megbízható belső elfordulásgátlóval van szerelve, a szóráskép kezdőiránya mégis könnyen beállítható vele akár működés közben is. Rendkívül erős acélrugót tartalmaz, mely hosszú idő után is megbízhatóan visszahúzza a szórófej szárát. A megújított törlőtömítése nyomás hatására lép működésbe, megakadályozza a kiemelkedő szár mellett a víz kifolyását és hosszú évekre biztosítja a szórófej kifogástalan működését.

A Hunter PRO-Spray szórófej háza több méretben készül. Kapható nem kiemelkedő (Shrub), 10 cm-es, 15 cm-es és 30 cm-es kiemelkedésű szórófej ház. A szórófejek öblítőkupakkal vannak szerelve, ezekkel könnyedén elvégezhető a rendszer mosatása, mely után már csak fel kell rájuk szerelni a kívánt fúvókát. Ezek a szórófej testek belső 1/2"-os csatlakozással vannak ellátva. A szórófejekhez külön rendelhető visszafolyás gátló szelep, mely akár 3 m-es szintkülönbségig meggátolja a víz kifolyását a rendszerből, ha lejtős területen szeretnénk öntözni. Ehhez a szórófej családhoz kapható még lezáró fúvóka vagy lezáró sapka is, nagyon jó megoldás abban az esetben, ha egy szórófejet nem szeretnénk működtetni, így viszont az nem kell kiásnunk. Bármely belső menetes Spray és Rotátor fúvóka csatlakoztatható hozzá.

Hunter MP Rotator külső menetes Spray szórófejházba szerelhető, változó kilépésszögű forgó vízsugaras fúvóka, ezért rendkívül ellenálló a széllel szemben. Alacsony csapadékintenzitásuknak és vízfogyasztásuknak köszönhetően nagyobb területeket öntözhetünk be velük, így egy zónára több szórófejet csatlakoztathatunk. Vízfogyasztásuk 1/3-a a Spray fúvókákénak, így kevesebb mágnesszelepre és kisebb zónaszámú vezérlő automatikára van szükség. Alkalmazása rendkívül széleskörű, típustól függően 45-360° közötti szögtartományban és 1,8-10,5 méteres távolságban használhatóak. Az MP Rotator család sávöntöző fúvókákat is tartalmaz, melyekkel akár 1,2 m széles sáv is egyenletesen beöntözhető. Minden fúvóka színkódolt a könnyebb beazonosíthatóság érdekében. A termékhez szűrő is tartozik.

Az MP Rotator öntözési sugara 25 %-kal csökkenthető a tetején található kis csavar segítségével anélkül, hogy változna a vízkijuttatás. Ehhez használjunk MP Rotator állító szerszámot, kulcsot, mellyel könnyedén beállítható a szórási szög is. A kettős kiemelkedésnek köszönhetően induláskor és a visszahúzódás előtt is átmosódik a fúvóka, ezért rendkívül jól tűri a szennyeződést.

Az MP Rotator fúvókák működéséhez 2,0-3,8 bar nyomásra van szükség. Az optimális működési nyomás 2,8 bar, melynek eléréséhez a legalkalmasabb a Pro-Spray szórófej ház. Kiváló választás új rendszerek kiépítéséhez, régi, elhanyagolt, vagy helytelenül megtervezett öntözőrendszerek átalakítására.